Για fake news και κοπτοραπτική που έχει σκοπό να στηρίξει ένα αφήγημα που εξυπηρετεί κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος απάντησε σε όσα λέγονται για «μπάζωμα» του σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και έγιναν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται βάσει σχεδίου όταν υπάρχουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν δόθηκαν άνωθεν εντολές. «Για εμένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Εσείς που διακινείται αυτά έχετε στόχο την καρέκλα, είναι ένα μέσο να φτάσετε στην καρέκλα και επιστρατεύετε ότι μπορείτε για να φτάσετε εδώ» είπε παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είπε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών, διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Τη στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό ο οποίος τον ρώτησε για το «μπάζωμα» και την εμπλοκή του ονόματος του από τον πρώην περιφερειάρχη, Κωνσταντίνο Αγοραστό. «Προχωράτε σε κοπτοραπτική που τροφοδοτεί το αφήγημα σας» είπε και εξήγησε ότι μετέφερε στην κοινή γνώμη την ενημέρωση που είχαν και οι ίδιοι. Επανέλαβε ότι για την διαμόρφωση του χώρου έχουν δοθεί απαντήσεις αρμοδίων και συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στο συντονιστικό. «Εσείς πιστεύετε ότι δούλευαν για να συγκαλύψουν τι;» ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.