Χρηματιστήρια: Ράλι σε Ευρώπη και Wall Street διά χειρός FED

10
hrimatistirio-tomanifesto.gr

Το άφθονο χρήμα που ρίχνουν οι κεντρικές τράπεζες για τη στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας δίνει ώθηση στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με άλμα 400 μονάδων για τον Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κέρδη πάνω από 2% για τον S&P 500 κατά την τελευταία συνεδρίαση της καλύτερης εβδομάδας από το 1938 για τις αμερικανικές μετοχές. Ο Dow εμφανίζει εβδομαδιαία άνοδο 13% και ο S&P 500 πάνω από 12%.

Ευφορία και στην Ευρώπη, που έκλεισαν με εβδομαδιαία κέρδη 7%, τα υψηλότερα από το 2011. Τα περισσότερα χρηματιστήρια θα είναι κλειστά αύριο, λόγω της αργίας της Μ. Παρασκευής για το Πάσχα των Καθολικών. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,6%, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν ενισχυμένος 2,9%.

Η ανακοίνωση της FED για νέο πρόγραμμα ρευστότηατς 2,3 τρισ. δολαρίων προς επιχειρήσεις και δημοτικές αρχές βελτίωσε το κλίμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, επισκιάζοντας τα στοιχεία για 6 εκατ. Αμερικανούς που υπέβαλαν αίτηση επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Με άνοδο 2,24% έκλεισε και ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης και με εβδομαδιαία κέρδη 11%, τα υψηλότερα από τον Νοέμβριο του 2008. Θετικό πρόσημο και άλμα 1,44% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ και ο FTSE MIB του Μιλάνου ενισχύθηκε 1,39%.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr