Την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στις Φιλιππίνες επιβεβαίωσε ο σούπερ σταρ της εθνικής μπάσκετ Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Με ανάρτηση του στα social media, ο Greek Freak επισημαίνει ότι η κατάσταση του δεν είναι τέτοια που του επιτρέπει να παίξει με την εθνική στη μεγάλη διοργάνωση. «Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετα την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ηθελα για παίξω στο Παγκόσμιο. Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειας αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογη μου και πλέον πρέπει να συνεχισω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο. Ο προσωπικώς μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεραστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του» γράφει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο σταρ της εθνικής δεν θα ακολουθήσει στις υποχρεώσεις της. Το 2017 δεν είχε λάβει μέρος στο Eurobasket λόγω τραυματισμού στο γονάτο.