Οι φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται κυρίως στο Βαλπαραΐσο της Χιλής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 112 ανθρώπους και ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο περίπου σαράντα ενεργές εστίες.

«Πρέπει να πούμε ότι, με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, υπάρχουν 112 νεκροί. Έχουν ταυτοποιηθεί 32 σοροί», δήλωσε ο Μανουέλ Μονσάλβε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χιλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Ο αριθμός των θυμάτων «θα αυξηθεί, ξέρουμε πως θα αυξηθεί πολύ», προειδοποιούσε νωρίτερα χθες Κυριακή ο πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κιλπουέ, κοντά στη Βίνια δελ Μαρ, στην επαρχία Βαλπαραΐσο, όπου καταγράφτηκαν όλοι οι θάνατοι μέχρι στιγμής. 

Η δήμαρχος της λουτρόπολης Βίνια δελ Μαρ, Μακαρένα Ριπαμόντι, και ο επικεφαλής των επαρχιακών αρχών στο Βαλπαραΐσο, Ροδρίγο Μουντάκα, τόνισαν πως εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Περίπου 1.400 πυροσβέστες, μαζί με 1.300 στρατιωτικούς και εθελοντές, συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα, τον αγώνα για να περιορίσουν τις δεκάδες φωτιές που έχουν ήδη κάψει 260.000 στρέμματα και έχουν κάνει στάχτη ολόκληρες συνοικίες.