Οι IDF επιβεβαίωσαν το θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, πιθανού διαδόχου του Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Τρίτη (22/10) τη δολοφονία του Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος ήταν ο πιθανός διάδοχος του Χασάν Νασράλα, στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Οι IDF ανακοινώνει ότι ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Σαφιεντίν, ο επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, εικάζεται ότι ήταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα μετά τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ, Χουσεΐν Αλί Χαζίμα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 4 Οκτωβρίου.

Το χτύπημα είχε στόχο το υπόγειο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το οποίο ο στρατός λέει ότι ήταν «στην καρδιά κατοικημένης περιοχής» στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, γνωστό ως Νταχιγιέ.

Οι IDF λέει ότι περισσότερα από 25 μέλη του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο όταν πραγματοποιήθηκε το χτύπημα, συμπεριλαμβανομένων άλλων ανώτατων διοικητών.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον θάνατό του.

Ο Σαφιεντίν, τον οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017, είναι ξάδερφος του Νασράλα και όπως και αυτός, ήταν κληρικός που φορούσε το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει φαινομενική καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ.