Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φωτιές που κατακαίνε το θέρετρο Λαχέινα στο νησί Μάουι της Χαβάης. 

Ολόκληρες συνοικίες έγιναν παρανάλωμα του πυρός και η δυτική πλευρά του νησιού έχει σχεδόν αποκοπεί. Μόνο ένας αυτοκινητόδρομος παραμένει ανοιχτός και χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να απομακρυνθούν, ενώ αξιωματούχοι κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή στη Λαχέινα, το λιμάνι της και τις γύρω περιοχές. 

«Έχουμε τη χειρότερη καταστροφή που έχω δει ποτέ. Όλη η Λαχέινα έχει καεί. Είναι σαν Αποκάλυψη», είπε κάτοικος της πόλης, ενώ ένας πιλότος ελικοπτέρου συμπλήρωσε: «είναι σαν να βομβαρδίσθηκε μια περιοχή. Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη». 

Περισσότεροι από 11.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από το Μάουι, δήλωσε την Τετάρτη, το βράδυ ο Εντ Σνίφεν της Διεύθυνσης Μεταφορών της Χαβάης. Αν και έχουν κλείσει τουλάχιστον 16 δρόμοι, το αεροδρόμιο του Μάουι λειτουργεί κανονικά και οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων για τους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν από το νησί, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Σνίφεν.