Οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, έθεσε το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι το Δ.Σ. πρέπει να γνωρίζει τις προθέσεις του δημάρχου: αν θα παραμείνει στη θέση του ή αν θα επιλέξει να ηγηθεί του κόμματος, ή αν θα επιχειρήσει να συνδυάσει και τα δύο αξιώματα.

Όταν ήρθε η στιγμή να τοποθετηθεί ο κ. Δούκας, η απάντησή του ήταν ασαφής και γενικόλογη. «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα,» δήλωσε.

Η δήλωση αυτή δεν κατάφερε να διαλύσει τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες, αλλά μάλλον τις ενέτεινε. Ο κ. Δούκας φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αποφεύγοντας να δεσμευτεί σαφώς για το μέλλον του είτε ως δήμαρχος είτε ως πιθανός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Οι αναφορές του για «αποπολιτικοποίηση» των θεμάτων εγείρουν ερωτήματα για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τις πολιτικές του φιλοδοξίες χωρίς να επηρεάσει τη διοίκηση της πόλης.