Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε το αυτονόητο αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και τα περί προσώπου που θα προταθεί για πρωθυπουργός από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μόνο που αυτό δεν άρεσε στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη που έσπευσε να τον ταυτίσει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον Άκη Σκέρτσο.

Συγκεκριμένα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Ανδρέα Λοβέρδου που μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι “όταν απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα” ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες, με αφορμή την αναφορά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία ο ίδιος δεν δέχεται να είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς και ότι θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο για τη θέση αυτή.

«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο» ανέφεραν οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δείχνοντας ότι η δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού ενόχλησε. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή είναι στη σφαίρα του αυτονόητου.

Και αυτό τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν σαφής δηλώνοντας επίσης ότι είναι «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό, αλλά και ότι «κατ’ αρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος  δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας αναφέροντας πως  «πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», αλλά και ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ όπως και του ίδιου είναι να καταγραφεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό στις επόμενες εκλογές.