«Η ελληνική Πολιτεία βασίζεται στην Εθνοφυλακή ως αξιόπιστο παράγοντα αποτροπής και θα συνεχίσει να επενδύει σοβαρά σε αυτή, όπως έκανε πρόσφατα με την ψήφιση του νόμου 5018/2023. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους εθνοφύλακές μας, σε κάθε ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, που δίνουν και την ψυχή τους για να νιώθουμε ασφαλείς». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού της Εθνοφυλακής μετά και την πρόσφατη ψήφιση του νέου νόμου 5018/2023 (Οργάνωση της Εθνοφυλακής), σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ροδόπης, Κομοτηνής και Σαπών, στο στρατόπεδο «Λοχαγού Βίκτωρα Παράσχου» στην Κομοτηνή, καθώς και σε Ξάνθη, Εχίνο και Νέστο και στην έδρα του Στρατηγείου της 4ης Ταξιαρχίας Υποστήριξης στην Ξάνθη.

«Οι συμπολίτες μας», πρόσθεσε, «που κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα βγάζουν τα πολιτικά τους και ντύνονται στα χακί, είναι πανέτοιμοι να πολεμήσουν κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο».

«Είναι αυτοί που γνωρίζουν κάθε μονοπάτι, κάθε ρεματιά, κάθε πέρασμα των εσχατιών της πατρίδας μας. Είναι αυτοί που με την ακλόνητη αφοσίωσή τους στο καθήκον και την πλούσια κοινωνική τους προσφορά, αποτελούν τον καλύτερο σύνδεσμο μεταξύ του Στρατεύματος και των τοπικών κοινωνιών» επεσήμανε.

Κατά τις συναντήσεις ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μιλώντας στους εθνοφύλακες υπογράμμισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο προσδίδει νέα δυναμική στην Εθνοφυλακή και αναβαθμίζει τη σημαντική «συμβολή» της στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πλούσια κοινωνική προσφορά των εθνοφυλάκων ενισχύει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες, από τις οποίες και προέρχονται, σε κάθε ακριτική περιοχή της πατρίδας μας.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και οι διοικήσεις τοπικών σχηματισμών και των Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας 2023 Β’ ΕΣΣΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Λοχαγού Παύλου Ηλιόπουλου», στην Κομοτηνή.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο σοφολογιότατος τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των ορκισθέντων οπλιτών θητείας.

Τέλος, ο Ν. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 4ης Ταξιαρχίας Υποστήριξης, στην Ξάνθη και τις έδρες της 182 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων TOR-M1 και του Λόχου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών του 473 Τάγματος Επιτήρησης και Πληροφορικής στην Κομοτηνή.

Κατά τις επισκέψεις, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού και των μονάδων αντίστοιχα, περιηγήθηκε στους χώρους τους και συνομίλησε με στελέχη και οπλίτες θητείας της δυνάμεώς τους.