Συνάντηση με την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, είχε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της ευρωομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρακόπουλος εξήρε το έργο των Ελλήνων ευρωβουλευτών, επισημαίνοντας πως «επιτελούν, εδώ στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, ένα άκρως εποικοδομητικό έργο, στηρίζοντας τα εθνικά δίκαια και προωθώντας πολιτικές προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».
Ο ίδιος τόνισε ότι σε μια εποχή όπου η αξιοπιστία των θεσμών βάλλεται και η ευρωπαϊκή ιδέα δοκιμάζεται από τον λαϊκισμό, η παρουσία της Νεοδημοκρατικής ευρωομάδας ξεχωρίζει για τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά της.
«Αποδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία να παραμείνουμε σταθεροί στην πορεία που χάραξε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, εντάσσοντας την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», υπογράμμισε.
Κλείνοντας, ο κ. Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές για την ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της Ευρωβουλής που αφορούν τα ελληνικά συμφέροντα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμη στενότερος συντονισμός με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Χαρακόπουλος:
«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επιτελούν, εδώ στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, ένα άκρως εποικοδομητικό έργο, στηρίζοντας τα εθνικά δίκαια και προωθώντας πολιτικές προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».
Σε μια εποχή που η αξιοπιστία των θεσμών βάλλεται πανταχόθεν, αλλά και η ίδια η κοινή ευρωπαϊκή ιδέα υπονομεύεται από τον αριστερό και υπερδεξιό λαϊκισμό, η παρουσία της Νεοδημοκρατικής ευρωομάδας, με τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά της αποδεικνύει στην πράξη τη σημασία να παραμείνουμε σταθεροί στην πορεία που χάραξε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής εντάσσοντας την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους ευρωβουλευτές για την ενδελεχή ενημέρωση που μου παρείχαν για τις δράσεις της Ευρωβουλής σε σχέση με τα ελληνικά ενδιαφέροντα, βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω τον συντονισμό με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».