Μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα πολίτες σε περιοχές της Νότιας Κρήτης, των Δωδεκανήσων και της Σάμου λόγω της κακοκαιρία GAIA, που πλήττει από χθες Σάββατο μεγάλο μέρος της χώρας.

Το προειδοποιητικό μήνυμα ήχησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι από την Πολιτική Προστασία και έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι έως και το βράδυ της Κυριακής.

ΕΜΥ-Νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σε νέο επικαιροποιημένο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ αναφέρει ότι :Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “GAIA” από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (11-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ.

Σημειώνεται ότι, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).