Ιδιωτική επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, το οποίο έχει γίνει μουσείο, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από την κόρη του Δάφνη και τρεις φίλες της, ξεναγήθηκε στο μουσείο από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη το ιστορικό σπίτι του Βενιζέλου. Στη διάρκεια της ξενάγησης μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ο μεγάλος πολιτικός, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Βενιζέλου, που εκτίθεται στη σοφίτα του μουσείου, και στο οποίο παρουσιάζεται η στενή συγγένεια με την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε σε φιλικό κλίμα με τους επισκέπτες του μουσείου και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών. «Ο σπουδαιότερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας εξακολουθεί να μας εμπνέει με τη διορατικότητά του. Υπήρξε χρήσιμος και όχι αρεστός και αυτή η παρακαταθήκη του παραμένει επίκαιρη σε μια εποχή που ο λαϊκισμός εξακολουθεί να πολιορκεί τη δημοκρατία» είπε.

venizel2.png