Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πόλεμος» Λακόπουλου – 53+

228

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ των εσωκομματικών συγκρούσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με «πρωταγωνιστές» ένα άρθρο, μια διαρροή και τους… 53+.

Η αρχή έγινε από άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr, με «Ο Τσακαλώτος και οι «53+» τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Ζητούν συνέδριο χωρίς την Προοδευτική Συμμαχία». Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για σε κείμενο που διακινεί η τάση των 53+, με το οποίο γίνεται συλλογή υπογραφών προκειμένου το επικείμενο συνέδριο να είναι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και να διεξαχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού. Μεταξύ άλλων αναφέρει επίσης ότι  οι 53+ «πρακτικά ζητούν να αποκλειστούν από την προσυνεδριακή διαδικασία -και να μετέχουν ως… παρατηρητές στο συνέδριο -όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα από το 2018 για διεύρυνση». Και μάλιστα το «τραβάει» αναφέροντας ότι «αν αυτό δεν συνιστά απόπειρα διάσπασης, είναι σίγουρα οργανωμένη επιχείρηση να υπονομευθεί το συνέδριο…»

Η απάντηση των 53+

Από την πλευρά τους, οι 53+ απαντούν μέσω του communality.gr, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κείμενο – απόφαση και δεν συλλέγουν υπογραφές για ένα θέμα που, όπως σημειώνουν «έχει λήξει στο κόμμα μας ομόφωνα». Και σημειώνουν σαρκαστικά:«Το συνέδριο πράγματι, αγαπητέ μας αρθρογράφε (ξέρουμε στεναχωριέσαι) θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο με τα χιλιάδες νέα μέλη, που έρχονται ως νυν και όχι ως πρώην, να συμμετέχουν ουσιαστικά και ισότιμα

Συνεχίζοντας αναφέρουν επίσης ότι: «Θα μπορούσαμε να μην δίναμε καμία απάντηση. Αλλά μας ενοχλεί η στοχοποίηση μιας άποψης, όποιας άποψης. Το κείμενο που επικαλείται ο αρθρογράφος είναι υπαρκτό. Πρόκειται για πρόταση (ο αρθρογράφος αποφεύγει να τη δημοσιεύσει στο σύνολό της -και όχι τυχαία καθώς στην παράγραφο που λείπει,η πρόταση μιλάει για τη διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση που είναι απολύτως επιθυμητή και απαραίτητη ) ενός αξιοσέβαστου, αγαπημένου συντρόφου, που δικαιούται ασφαλώς, όπως όλοι και όλες μας, να συζητά, να σκέφτεται, να προτείνει».