Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον
καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος, σε μια δήλωση στην οποία εκφράζει επίσης τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο. «Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».

Σημειώνεται ότι ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των εννέα στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας χθες, Τρίτη, με τους οποίους ανέρχεται σε 326 ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο θάνατος αυτών των στρατιωτών αποτελεί «σκληρό και επώδυνο πλήγμα», σχολίασε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. «Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για μια μακρά και περίπλοκη επιχείρηση», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X στην οποία έκανε λόγο για «σημαντικές επιτυχίες» του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Δύο ακόμη Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά χθες σε συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τον στρατό.

Από το Σαββατοκύριακο ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσει σταδιακά χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα, όπου μαίνονται «σφοδρές μάχες» με τη Χαμάς, ενώ έχει εντείνει και τις αεροπορικές του επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.