«Δεν μπορεί οι φορολογούμενοι να πληρώνουν μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας για τη ΛΑΡΚΟ.
«Η αντιπολίτευση οφείλει να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν θα παίρνουμε λεφτά από τον φορολογούμενο, για να τα δίνουμε σε μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία; Θα παίρνουμε λεφτά τα οποία θα αφαιρούμε από κάπου αλλού;», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ. Η τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ δέχθηκε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση που κατήγγειλε ότι κατατέθηκε σε μια προσπάθεια να γίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη στην οποία έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι. «Η τροπολογία δεν έχει κάνει σε τίποτα με το αντικείμενο της δίκης», είπε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
«Όταν μιλάει κάποιος για το δημόσιο συμφέρον, οφείλουμε να βλέπουμε όλα τα δεδομένα. Είναι η ΛΑΡΚΟ μια κερδοφόρα επιχείρηση που κάποιος αποφάσισε να την κλείσει; Είναι μια εταιρεία η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το 2020, επί δικής μας κυβερνήσεως, με 110 εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει να λειτουργεί, για να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων. Είναι μια εταιρεία που έχει προξενήσει την παρέμβαση και τιμωρία λόγω κρατικών ενισχύσεων, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώνονται κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της μη ανακτήσεως των κρατικών ενισχύσεων. Είναι μια εταιρεία η οποία χρωστάει 340 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή σε οργανισμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Θα ήθελα να καταλάβω, η κρίση της αντιπολίτευσης είναι ότι πρέπει να συνεχίσει με αυτές τις συνθήκες; Αυτή τη στιγμή αν αποφασίζαμε ότι πρέπει να πληρώσουμε, μπορεί να χρειαζόμασταν 500 εκατομμύρια για να πληρώσουμε αυτή την εταιρεία. Να ρωτήσω αυτά τα 500 εκατομμύρια δεν θα τα πάρουμε από τον προϋπολογισμό; Ο προϋπολογισμός δεν έχει πληρωθεί από ανθρώπους που επίσης έχουν παιδιά και οικογένειες; Που θέλουν αυτά τα 500 εκατομμύρια να πάνε στην υγεία; Να πάνε στην παιδεία;», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε και την κριτική της αντιπολίτευσης για την παρουσία πληρεξούσιας του δημοσίου, στο μονομελές πρωτοδικείο όπου εκδικάστηκε η προσφυγή των εργαζομένων την περασμένη Τρίτη. «Να πω την αμαρτία μου. Δεν ξέρω τι είπε, δεν ξέρω ποιος ήταν ο ισχυρισμός της, δεν ξέρω τι εννοούσε και πάντως, από αυτό που διαβάζω, το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία σχέση δεν έχει αυτή η τροπολογία με τη δίκη η οποία υπήρχε σε εκκρεμότητα και έπρεπε να κριθεί», Κατέληξε ο κ. Βορίδης.