Ένοπλη ομάδα έως και 20.000 μισθοφόρων που θα αντικαταστήσει τη Wagner στην Αφρική επιχειρεί να δημιουργήσει η Ρωσία για να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το «Αφρικανικό Σώμα» - μια ανατριχιαστική υπενθύμιση του Africa Corpos του Αδόλφου Χίτλερ- σκοπεύει να στρατολογήσει νεοσυλλέκτους και να εκπαιδεύσει πρώην μαχητές της Wagner μέχρι τα μέσα του 2024 για να αναπτυχθούν σε τουλάχιστον πέντε φιλικές προς τη Ρωσία χώρες — τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Λιβύη, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τον Νίγηρα. 

Το «Αφρικανικό Σώμα» θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας μέσω ενός δικτύου βάσεων, που θα τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ώστε να εκμεταλλευτεί τη μείωση της επιρροής της Δύσης σε αυτά τα εδάφη. Η παρουσία των μισθοφόρων θα επιτρέψει στη Μόσχα να εδραιώσει τον έλεγχο του επιχειρηματικού δικτύου της Wagner στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των δυνητικά προσοδοφόρων συμφερόντων εξόρυξης. 

Ο στόχος των 20.000 μισθοφόρων, ωστόσο, είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, καθώς στην ακμή της η Wagner απασχολούσε λίγες χιλιάδες άτομα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ρωσία προσπαθεί να στρατολογήσει άλλους 250.000 μισθοφόρους από την Αφρική για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.