Θετικά είδε ο Κινέζος υπουργός Τουρισμού την πρόταση του Βασίλη Κικίλια για αύξηση των απευθείας πτήσεων, ακόμα και off season, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα 1/4/2023 ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού με τον ομόλογό του της Κίνας, HU Heping, στόχος ήταν η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και η ανταλλαγή απόψεων υπό το φως του εορτασμού του έτους της φιλίας μεταξύ των δύο κρατών.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τρόποι αναθέρμανσης της ταξιδιωτικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών.

Τονίστηκαν ακόμη οι άρρηκτοι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια που υπάρχει εκατέρωθεν, καθώς η ιστορία και ο σημαντικός πολιτισμός των δύο χωρών αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους Κινέζους όσο και για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού, όπως προβλέπεται στο κοινό πρόγραμμα δράσεων που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.