Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου δεν απολαμβάνει την κορυφή μόνο για τα επιτεύγματα εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά και για τις επιτυχίες στο οικονομικό σκέλος.

Τα έσοδα του NBA άγγιξαν τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες  του CNBC.

Αυτό οφείλεται στη συνεργασία με εταιρείες από την αγορά crypto [που αποτελούν τη δεύτερη πιο προσοδοφόρα κατηγορία χορηγιών για το NBA.

Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό είναι αυξημένο κατά 13% συγκριτικά με τα περσινά έσοδα  τα οποία υπολογίζονται σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι τη σεζόν 2018-19, η εθνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ συγκέντρωσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από χορηγίες.

Οι συνεργασίες με εταιρείες από την αγορά crypto χαρακτηρίζονται ως η δεύτερη πιο προσοδοφόρα κατηγορία χορηγιών για το NBA μιας και την πρωτιά κατέχουν οι χορηγίες από εταιρείες τεχνολογίας.

Στο σημείο αυτό ας τονιστεί ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς πριν από μερικούς μήνες, υπέγραψαν με την crypto.com συμφωνία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη εικοσαετία για τη μετονομασία του γηπέδου τους.