Στις υπερσύγχρονες φυλακές του Χάρεν, ένα συγκρότημα φυλακών που εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, κρατείται η Εύα Καϊλή. Μιλώντας στο Star, ο δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησής της.

Οι φυλακές του Χάρεν είναι οικολογικές, υπάρχουν γήπεδα, κοινοί χώροι και τα κελιά δεν είναι τα συμβατικά, αλλά μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνoνται μία-μία οι κρατούμενες και έχουν το κρεβάτι τους, γραφείο, και τηλεόραση που μπορούν να βλέπουν πολύ συγκεκριμένα κανάλια και ένα παράθυρο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει συναναστροφές με ακόμα 20 κρατούμενες, οι οποίες «έχουν σκοτώσει κι έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα ”λευκού κολάρου” (white collar crimes)».

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», υποστήριξε ο Μισέλ Γκεγιέ.