Στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Παρασκευή, θα ανακοινωθεί ο νέος κατώτατος μισθός, o οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 830 ευρώ μικτά και να ισχύσει από την 1η Απριλίου. Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Η σχετική απόφαση για τη νέα αύξηση αναμένεται αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η εισήγηση που θα παρουσιαστεί είναι αποτέλεσμα τόσο του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, όσο και των εισηγήσεων των επιστημονικών φορέων όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ. Στόχος, όπως έχει διαμηνύσει, είναι να αυξηθούν οι μισθοί συνολικά στην Ελλάδα.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είπε ότι η κυβέρνηση στόχο έχει ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. «Θα τον πετύχουμε», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία πέφτει. Ακολούθως ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι«στρέφουμε πάντα την προσοχή μας στους πιο αδύνατους» και συνέχισε λέγοντας πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πάνω από 800 ευρώ.