Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του ΕΑΚΝ Αγιού Κοσμά για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό και να τους επαναλάβει πως δεν επηρεάζει το ΝΠΔΔ.

Ειδικότερα, ενημερωτική συνάντηση είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με το ΔΣ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (την πρόεδρο Μερόπη Μοσχογιάννη, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Παπαδημητρίου, την ταμία Γεωργία Ελληνάκη και τα μέλη Καλλιόπη Νικολαΐδου και Κωνσταντίνο Μάντζιο), τον πρόεδρο Μηνά Χατζηαντωνίου και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, παρουσία του γενικού διευθυντή – συντονιστή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή και του προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρου Γαλάνη, ο οποίος συμμετέχει και στο ΔΣ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Ο Υφυπουργός επανέλαβε ότι η εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό δεν επηρεάζει το ΝΠΔΔ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το οποίο δεν καταργείται, καθώς θα συνεχίσει να έχει υπό τις εποπτεία του τις αθλητικές εγκαταστάσεις –κολυμβητήριο που αναβαθμίζεται και κλειστό μπάσκετ που ανακατασκευάζεται- στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (Παπαστράτειο), αλλά και τις ναυταθλητικές στο Μικρολίμανο.

Η έδρα του –το διοικητήριο- θα παραμείνει στο Ελληνικό και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των 66 εργαζομένων του είναι ούτως ή άλλως θεσπισμένη από τον νόμο 4726/2020 (άρθρο 23). Μάλιστα, θα είναι στην ευχέρειά τους να επιλέξουν εάν θα θέλουν να συνεχίσουν στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ή να μεταταχθούν στη ΓΓΑ και από εκείνα διατεθούν στα άλλα αθλητικά κέντρα της Αττικής (ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό Χωριό, Παιανία όπου άμεσα θα επισκευαστούν, θα εκσυγχρονιστούν και θα επεκταθούν τα ρημαγμένα Ολυμπιακά ακίνητα «σπίτι του κλειστού στίβου» και «σπίτι του βόλεϊ», το οποίο διαθέτει και ξενώνες).

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η προσήλωση στην εύρυθμη λειτουργία της προετοιμασίας των Πρωταθλητών μας και των Εθνικών μας ομάδων είναι το πρώτο ζητούμενο και πως κανένα άθλημα ή αθλητής δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τον Άγιο Κοσμά, εάν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η νέα αθλητική του έδρα (είτε με όσες δημιουργηθούν στο Ελληνικό είτε με την περαιτέρω αξιοποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων).
Επιπλέον, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και για τον σωματειακό αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως οι συζητήσεις με την Lamda Development συνεχίζονται για να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις και ότι όλα θα γίνουν απολύτως συντεταγμένα, χωρίς αιφνιδιασμούς, με πρότερη αναλυτικότατη ενημέρωση των πάντων, με διαφάνεια και τάξη, όταν θα έρθει η ώρα της σταδιακής μετεγκατάστασης από τον Άγιο Κοσμά.