Τη μεγάλη ανάκαμψη της Attica Bank επιβεβαιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου 2023, τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς για την τράπεζα σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από τις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης για την εξυγίανση και την επαναφορά της σε λειτουργική κερδοφορία μετά από χρόνια.

Η Attica Bank παρουσίασε επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2023, έναντι ζημίας ύψους 34,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο, κυρίως λόγω της αύξησης του επιτοκιακού εσόδου και της μείωσης της βάσης κόστους στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου της Τράπεζας. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό των 17 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 32,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, η τράπεζα συνέχισε να βελτιώνει και τη ρευστότητά της, με τα υπόλοιπα των καταθέσεων να ανέρχονται περίπου σε 3 δισ.ευρώ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank κυρία Ελένη Βρεττού που έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχημένη αλλαγή πορείας δήλωσε: «Η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και η αφοσίωση στην εξυγίανση και ανασύνταξη της Attica Bank μας έχουν επιτρέψει μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα όχι μόνο βελτίωσης των θεμελιωδών μεγεθών μας, αλλά και ανάπτυξης της τράπεζας με μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της δυναμική».