Σε μια πρωτοφανή αθλιότητα προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σε πάνελ του OPEN με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Στην εκπνοή του χρόνου της συζήτησης, προσπάθησε να αποδώσει τον θάνατο της 39χρονης παίκτριας του Master Chef, Ντέμης Γεωργίου, στην «εξαήμερη εργασία». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άτυχη γυναίκα πέθανε μετά από βακτηριακή λοίμωξη λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού, επειδή υπήρχε υποκείμενο νόσημα. Αυτό βέβαια, δεν σταμάτησε τον κύριο Μπάρκα να προσπαθήσει να καπηλευτεί τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, για να προωθήσει το πολιτικό αφήγημα του κόμματός του, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «μια κοπέλα έχασε τη ζωή της -39 χρονών- γιατί δούλευε εξαήμερο, χωρίς ρεπό».

Όταν όμως ο δημοσιογράφος τον πίεσε να εξηγήσει πώς υπάρχει διασύνδεση του θανάτου με την εξαήμερη εργασία, ο κύριος Μπάρκας το «γύρισε από τσάμικο σε καλαματιανό», λέγοντας «όχι. Λέω ότι πέθανε μια κοπέλα 39 ετών από λοίμωξη - δεν είμαι γιατρός», για να προσθέσει ότι δεν κάνει τη διασύνδεση της εξαήμερης εργασίας με τον θάνατο της άτυχης γυναίκας. Σημαντική λεπτομέρεια: αυτή τη διασύνδεση προσπάθησε να κάνει ο κύριος Μπάρκας. Και ο χρόνος που προσπάθησε να την κάνει -όταν δηλαδή έκλεινε η συζήτηση του πάνελ-, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: ο κύριος Μπάρκας ήθελε να «πετάξει την ατάκα» πάνω που τελείωνε ο χρόνος της συζήτησης, προκειμένου να περάσει η φράση, δίχως κανένας να φροντίσει να την αποδομήσει, ακριβώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μέχρι και ο λαϊκισμός πρέπει να έχει ένα όριο κάπου. Ντροπή σας, κύριοι στην Κουμουνδούρου. Απλά ντροπή σας.

Η δήλωση του Κώστα Μπάρκα

Κώστας Μπάρκας: «Μια κοπέλα έχασε τη ζωή της -39 χρονών- γιατί δούλευε εξαήμερο, χωρίς ρεπό. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό είναι βαριά κουβέντα που λέτε, είναι έτσι;»

Κώστας Μπάρκας: «Ότι υπάρχει εξαήμερο; Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς».

Παναγιώτης Στάθης: «Όχι, δεν ξέρω αν έχει βάρδια εξαήμερο. Έγινε για αυτό;»

Κώστας Μπάρκας: «Δεν υπάρχει εξαήμερο;»

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν ξέρω εγώ. Μην με ρωτάτε εμένα, εσείς είστε πολιτικοί. Λοιπόν, αυτό που είπατε είναι πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, ότι πέθανε μια γυναίκα, γιατί δούλευε εξαήμερο».

Κώστας Μπάρκας: «Όχι. Λέω ότι πέθανε μια κοπέλα 39 ετών από λοίμωξή - δεν είμαι γιατρός».

Παναγιώτης Στάθης: «Γιατί δούλευε εξαήμερο;»

Κώστας Μπάρκας: «Όχι. Η μεταρρύθμιση στη χώρα, είναι η νομοθέτηση του εξαήμερου. Εξαήμερη εργασία».

Παναγιώτης Στάθης: «Πάντως, τη διασύνδεση του εξαήμερου με τον θάνατο - δεν το ξέρω αν υπάρχει».

Κώστας Μπάρκας: «Όχι, ακούστε, δεν το διασυνδέω. Δεν το διασυνδέω. Λέω η μεταρρύθμιση που έγινε κύριε Στάθη στη χώρα που έγινε το τελευταίο διάστημα, είναι η νομοθέτηση της εξαήμερης εργασίας».

Παναγιώτης Στάθης: «Άλλο αυτό».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο