Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον άλλον μισό στην Κουμουνδούρου που αποδεικνύει ότι ο πολακισμός βρίσκεται μέσα στο DNA του. Η καταδίκη του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση με ποινή φυλάκισης 12 μηνών προκάλεσε αντίδραση μέσω της οποίας καταγράφεται μια ακόμη άθλια επίθεση κατά της Δικαιοσύνης με σαφή υπονοούμενα για τους δικαστικούς λειτουργούς που εκδίκασαν την υπόθεση.

" "

«Ό,τι ζήτησε στη Βουλή χθες ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε πράξη σήμερα από το μονομελές πρωτοδικείο» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας ενδεχομένως από το γεγονός ότι επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, λειτουργούσε παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αναφορά αυτή τα λέει όλα. Η επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι έμμεση, αλλά είναι και σαφής με τον τρόπο που γίνεται.

Όπως είναι σαφής και η κάλυψη που προσφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος στον μισό ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον Παύλο Πολάκη, ενδεχομένως και εν όψει του Συνεδρίου όπου θεωρείται βέβαιο πως ο αψύς Κρητικός θα θέσει διάφορα θέματα εσωκομματικού περιεχομένου.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει με ακραίο τρόπο τον Παύλο Πολάκη. Αρκεί να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μετατρέψει μια πρόταση μομφής εναντίον του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας και στενού συνεργάτη του σε ψήφο εμπιστοσύνης της τότε κυβέρνησής του.

Πάντως η ανακοίνωση και το περιεχόμενό της δείχνουν και τις προθέσεις γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πώς αντιμετωπίζει θέματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη. Διότι ανέφερε το γεγονός πως δικάστηκε ερήμην και ότι απουσίαζαν λόγω ασθένειας –όπως λένε– οι δικηγόροι, ξέχασε όμως να σημειώσει ότι ήταν η 6η φορά που ζητούσαν αναβολή από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται και η άποψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Δικαιοσύνη, αν και δεν προκαλεί έκπληξη να θυμηθεί κανείς πως τα στελέχη του χειροκροτούσαν όταν ο Παύλος Πολάκης δήλωνε ότι πρέπει για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μερικούς πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή.