Την άρση της ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 258 υπέρ, 8 κατά και 3 παρών. 

Η υπόθεση αφορά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο, που υπέβαλε ο πατέρας του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, και σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ενέργεια, ο συγκεκριμένος βουλευτής ξυλοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε το λόγο, τόνισε ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Αν και έρχεται προεκλογικά και προφανώς είναι καραμπινάτη περίπτωση πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρος μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας».