Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τις ανταλλαγές πυρών σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με τις Aρχές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Οι αρμενικές Aρχές του διαφιλονικούμενου θύλακα είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι 3 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μια ομάδα «σαμποτέρ» του αζέρικου στρατού άνοιξε πυρ εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας της αρμενικής διοίκησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν πως ομάδα «σαμποτέρ» του αζερικού στρατού άνοιξε πυρ σε αυτοκίνητο της αστυνομίας της αρμενικής διοίκησης.

Διαψεύδει το Αζερμπαϊτζάν

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε αυτή την εκδοχή, λέγοντας ότι υπήρξαν ανταλλαγές πυρών μετά την προσπάθεια να ελεγχθούν οχήματα που φέρεται να μετέφεραν όπλα από την Αρμενία προς τις ζώνες του Καραμπάχ που τελούν υπό τον έλεγχο του Μπακού.

Όπως υποστήριξε «άνοιξαν πυρ εναντίον Αζέρων στρατιωτών, η ανταλλαγή πυρών προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και στις δύο πλευρές».

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, το συμβάν έλαβε χώρα σε έναν δρόμο που συνδέει την κοινότητα Λισαγκόρ (Τούρτσου στα αζερικά) με το Στεπάνακερτ, την πρωτεύουσα των Αρμένιων αυτονομιστών.

Από την πλευρά της, η αρμενική διπλωματία χαρακτήρισε «παράλογες» τις εξηγήσεις του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τη φερόμενη μεταφορά όπλων.