Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ στην Αρκαδία Τρίπολης με τη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, εκτεταμμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με ομάδες ΟΠΚΕ, αστυνομικού σκύλου καθώς και ελικόπτερων, εντόπισετ η συγκεκριμένη φυτεία σε δασική περιοχή, η οποία αποτελούνταν από 1.253 δενδρύλλια ύψους 3,5 μέτρων.

Τα δέντρα κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και χώρο αποξήρανσης, καθώς και βοηθητικοί χώροι που χρησιμοποιούνταν για τη διαμονή και την κατόπτευση της φυτείας.

futeia-arkadia1.jpg

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3,5- μέτρων, περίπου

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1- τόνου, -398- κιλών και -934- γραμμαρίων,

1 ζυγαριά ακριβείας,

εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών,

σκηνές διαμονής,

αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός (λάστιχα, λιπάσματα κ.ά.).

Επιπρόσθετα, λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους και του μεγάλου όγκου τόσο των φυτών κάνναβης, των ποσοτήτων κάνναβης που ανευρέθηκαν στο χώρο της φυτείας καθώς και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που συσχετιζόταν με αυτή, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τα 10.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.

futeia-arkadia2.webp