Την υπόκωφη αντίδραση στις επιλογές Τσίπρα όπως για παράδειγμα η περίπτωση Αντώναρου, που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετέφερε ουσιαστικά δημοσίως ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει.

Είναι αλήθεια ότι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που ναί μεν δεν εκδηλώθηκαν επισήμως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εν τούτοις είναι υπαρκτές όπως φαίνεται και από αναρτήσεις ακόμη και γνωστών τρολς που στηρίζουν μέχρι κεραίας τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό η αναφορά του Δημήτρη Παπαδημούλη απλά καταγράφει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τις ανακοινώσεις της Κυριακής με την είσοδο Αντώναρου στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτιά του να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Τί είπε ο Παπαδημούλης; Ότι ναι μεν «τα ψηφοδέλτιά μας έχουν εγκριθεί», εν τούτοι όπως υπογράμμισε με αφορμή τον Βαγγέλη Αντώναρο «αν ήμουν εγώ αυτός που αποφασίζει ίσως να ήταν κάπως διαφορετικά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι να δώσουμε τη μάχη όλες και όλοι μας για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

Πρόσθεσε δε πως «η ηγεσία του κόμματος να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας για συγκεκριμένες παρουσίες ή απουσίες στα ψηφοδέλτια και να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές» δημιουργώντας την αίσθηση πως δύναται να υπάρξει ακόμη και θέμα απόσυρσης κάποιων προσώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την Παρασκευή οι πληροφορίες που διοχετεύονταν από την Κουμουνδούρου και μετέδιδαν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφηναν να εννοηθεί πως ο Βαγγέλης Αντώναρος δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια…