Αποστάσεις κρατάει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν από τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφορικά με τις δηλώσεις του τελευταίου πως η επιχείρηση στη Ράφα θα γίνει «με ή χωρίς συμφωνία» για εκεχειρία και ομήρους.

Ειδικότερα, τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με την οποία «το Ισραήλ θα εισέλθει στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία» για ανακωχή και ομήρους, σχολίασε ο Άντονι Μπλίνκεν, λέγοντας πως «οι άνθρωποι λένε διάφορα, ας επικεντρωθούμε στο τι κάνουν αυτοί και τι κάνουμε εμείς».

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, διευκρίνισε: «Δεν θα υποστηρίξουμε μια μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, χωρίς ένα σαφές και πρακτικό σχέδιο για την αποτροπή βλάβης των αμάχων».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως εστιάζει πρωτίστως στην προσπάθεια να υπογραφεί η συμφωνία για την απελευθέρωση των απαχθέντων, με την πίστη πως το ίδιο κάνει και η ισραηλινή κυβέρνηση. Απόδειξη αυτού, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πρόταση που τίθεται τώρα ενώπιον της Χαμάς, στο πλαίσιο της οποίας το Ισραήλ είναι «διατεθειμένο να κάνει πολύ σημαντικές παραχωρήσεις».