Την Παρασκευή 05 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης 2022: Αγώνας Ανδρέα Ζιρώ, Σάββα Γεωργίου & Αναστασίου Σούλη και 2023: Αγώνας Ανδρέα Ζιρώ & Σάββα Γεωργίου.


iopaponomes0505-12.jpg

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό περιβάλλον και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, κερδίζοντας τον ενθουσιασμό και τη στήριξη όλων. Οι Αγώνες περιέλαβαν διάφορες κατηγορίες και κλάσεις σκαφών, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ιδιαίτερων δεξιοτήτων και υψηλής ναυτοσύνης με σκάφη και πλήρωμα ενός ατόμου μόνο του κυβερνήτη και με δύο ατόμων του κυβερνήτη και ενός πληρώματος. Οι αθλητές ανταγωνίστηκαν σε συναρπαστικούς αγώνες και επέδειξαν εξαιρετικές ικανότητες, ταλέντο και αθλητικό πνεύμα.

Τις απονομές ακολούθησαν τα διπλώματα σε νέους Ιστιοπλόους που βγάζει ο όμιλος μας στις σειρές αρχαρίων: από την 195η έως και την 213η και στις σειρές προχωρημένων: από την 84η έως και την 93η.

Τις απονομές τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς - Περιφέρεια Αττικής Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ χαιρετισμό έστειλε λόγω ασθένειας ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τους οποίους και ευχαριστεί θερμά για την διαχρονική στήριξη τους στον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο που φέρει και το όνομα του Πειραιά, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου, δήλωσε:

"Συγχαρητήρια στους νέους επιτυχόντες διπλωμάτων ιστιοπλοΐας! Η ιστιοπλοΐα είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που απαιτεί αφοσίωση, γνώση και δεξιότητα. Οι προσπάθειές σας για να αποκτήσετε το δίπλωμα ιστιοπλοΐας είναι αξιέπαινες και αξίζετε τα συγχαρητήριά μας. Το δίπλωμα ιστιοπλοΐας αντιπροσωπεύει την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου και την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για την ασφαλή και αποτελεσματική πλοήγηση στη θάλασσα. Από εδώ και πέρα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε την ομορφιά της θάλασσας και την περιπέτεια του ιστιοπλοΐας με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια".

iopaponomes0505-00.jpg

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, δήλωσε:


"Συγχαρητήρια στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς που εδώ και τόσα χρόνια βγάζει άξιους ιστιοπλόους, αθλητές, πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες τιμώντας την ελληνική σημαία αλλά και ειδικά τον Πειραιά. Ο ΙΟΠ εκτός των άλλων πρωτοπορεί διαχρονικά τόσο στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού όσο του θαλάσσιου τουρισμού όπου ο ναυταθλητισμός είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας μας".

iopaponomes0505-1.jpg


Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς - Περιφέρεια Αττικής Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:


"Συγχαρητήρια στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς που τιμά άξια όλα αυτά τα χρόνια την πόλη μας την πόλη του Πειραιά. Τα 5 Ολυμπιακά μετάλλια και οι 8 Ολυμπιονίκες που κοσμούν το παλμαρέ του πιστοποιούν την μεγάλη ιστορία αυτού του ομίλου και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται. Θα δουλεύουμε στενά όλοι μαζί για πολλά χρόνια ακόμα να συνεχίσει την παράδοση η πόλη του Πειραιά, να βγάζει πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά".

iopaponomes0505-2.jpg



Μετά το πέρας των απονομών ο όμιλος τίμησε τους παρευρισκόμενους με μίνι δεξίωση και ζωντανή μουσική με τραγουδίστρια και τζαζ ροκ μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Η Διοίκηση του ομίλου ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν.