Το SMS του Νίκου Παππάς προς τον Χρήστο Καλογρίτσα αναφορικά με τα ποσοστά που θα κατέχουν οι μέτοχοι στην εταιρεία που θα συστηνόταν για το κανάλι που θα αποκτούσε ο επιχειρηματίας με τη συμμετοχή του στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών περιλαμβάνει 4 ονόματα και έναν άγνωστο Α2.

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Τα ποσοστά σύμφωνα με το SMS κατανέμονταν ως εξής: Ιβάν 35, Καλογρ. 35, Α2 16, Κουρής 1, Μαρής 4, με τον μέτοχο Α2 να είναι άγνωστος και τον Χρήστο Καλογρίτσα να ρωτά στη συνέχεια του μηνύματος «Α2 αυτός που θα δείς 12.30» και τον Νίκο Παππά να απαντά «Α2 και Καλογρ. είναι αδιαίρετα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος κατέθεσε το μήνυμα (SMS) με ημερομηνία 15.9.2016. Μήνυμα που όπως σημείωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις του πρώην, επί ΣΥΡΙΖΑ, υπουργού  με τον επιχειρηματία. 

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Καλογρίτσα, από το SMS, αποδεικνύεται η εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπως έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο και η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή. Στο SMS αναγράφεται και η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση, τότε, τηλεοπτικής εταιρείας. 

Τα πρόσωπα που αναφέρονται στο μήνυμα είναι όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ:

Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης 

Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας 

Α2: Αρτέμης Αρτεμίου 

Κουρής: Γιώργος Κουρής 

Μάρης: Μάρης 

 Από την πλευρά τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα δήλωσαν ότι  «Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα. Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη, τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά, αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα»

Εκπροσωπώντας τον Νίκο Παππά ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης δήλωσε ότι: «Το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».