Nέα βόμβα έριξε ο  δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ματζουράνη, ο οποίος δήλωσε ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα  που σπιλώθηκαν και βρέθηκαν να κατηγορούνται μέσα από τις μαρτυρίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων, για την υπόθεση Novartis, «ήταν αθώοι εξ αρχής»

Λίγα 24ωρα μετά τα όσα είπε σχετικά με την ύπαρξη μαρτύρων που είναι έτοιμοι να καταθέσουν αν τεθούν υπό καθεστώς προστασίας, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το παράνομο κακόβουλο λογισμικό Predator αλλά και για την απουσία αποδείξεων λόγω καταστροφής στοιχείων, ο Γιάννης Ματζουράνης «ξαναχτύπησε».

Μιλώντας στον Σκάι σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ανάγκη να τεθούν υπό προστασία τα πρόσωπα που ο ίδιος είπε ότι είναι πρώην εργαζόμενοι των εμπλεκόμενων εταιρειών προκαλώντας ερωτήματα ο δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στην υπόθεση Novartis«παρά τις χυδαίες επιθέσεις, το συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων και ότι είπαν όλη την αλήθεια, είναι ξεκάθαρη»

 

Στην ερώτηση όμως για το ότι «η αλήθεια δεν έστειλε και κανέναν στη φυλακή, έτσι;» και στην δική του επίσης απάντηση με την μορφή ερώτηση «ποιον να στείλει στη φυλακή;» ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

Δημοσιογράφος: Αυτούς που πήραν με τις τροχήλατες βαλίτσες με τα λεφτά.

Μαντζουράνης: Μισό λεπτάκι τώρα, μισό λεπτάκι. Δεν έστειλε στη φυλακή γιατι αρχειοθετήθηκαν και οι δέκα υποθέσεις.

Δημοσιογράφος: Ως έγκριτος νομικός ξέρετε ότι μια υπόθεση αρχειοθετείται, αν δεχθούμε ότι η Θέμιδα είναι τυφλή για να σας βοηθήσω, αρχειοθετείται όταν δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία…

Η συνέχεια καταλυτική με τον Γιάννη Ματζουράνη να υπογραμμίζει: «Βεβαίως, αυτό λέω κι εγώ. Δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μέσα σε χρόνο «DT» που λέμε, μέσα σε ταχύτατο χρόνο, η αρμόδια εισαγελλέας η κυρία Τουλουπάκη την υποία υπερασπίζομαι στο Ειδικό Δικαστήριο, έθεσε επτά υποθέσεις στο αρχείο. Και μετά από λίγο, από κάμποσο καιρό τέθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι. Αυτό λέω κι εγώ».

Το θέμα είναι ότι 10 πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ειχε τη διακυβέρνηση της χώρας, σπιλώθηκαν και διασύρθηκαν μέσα από δήθεν μαρτυρίες για «τροχήλατες» βαλίτσες που εμπαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβερνήσεως Σαμαρά γεμάτες χρήματα, για χρήματα που «εβγαιναν από τις τσέπες» και άλλα φαιδρά για να τονιστεί πως έγινε έρευνα και δεν απέδειξε τίποτα από όσα οι κουκουλοφόροι υποστήριξαν στην υπόθεση Novartis.

Η λάσπη όμως που είχε πέσει στον ανεμιστήρια και συνεχίζεται αφού ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί σε αυτή την υπόθεση ενώ ο Παύλος Πολάκης απειλεί να έρθει για δέυτερη φορά και ν ανοίξει ξανά τους σχετικούς φακέλους ήταν σε απίστευτες ποσότητες, λιγότερες όμως από αυτές που σήμερα πέφτουν στον ανεμιστήρια της τοξικής αντιπολίτευσης που ο ΣΥΡΙΖΑ εχει επιλέξει.

Παρόλα αυτά γίνεται λόγος και πάλι για μάρτυρες υπο καθεστώς προστασίας που θα πηγαινοέρχονται με κουκούλες και θα καταθέτουν μαρτυρίες σε βάρος προσώπων και του ίδιου του πρωθυπουργού. Με φέιγ βολάν καταθέσεις χωρίς στοιχεία αφού όπως ο ίδιος ο Γιάννης Ματζουράνης υποστήριξε δεν υπάρχουν διότι έχουν… καταστραφεί.