Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

240
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Μετά από 6 χρόνια εγκλεισμού εκτός φυλακής βρίσκεται από χθες ο 26χρονος καταδικασθείς για ληστείες και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών Νίκος Ρωμανός.

Πριν από ενάμιση μήνα και αφού είχε προηγηθεί σχετική αναίρεςη από τον Άρειο Πάγο, στον νεαρό είχε αναγνωριστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές, που οδήγησε στη μείωση των ποινών του. Καθοριστικό ρόλο στο σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι ο 26χρονος όντας έγκλειστος έλαβε απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθηνών, όπου παρακολουθούσε τα μαθήματα φορώντας “βραχιολάκι”.

Ο Ν.Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αρχικά, η δράση του είχε συνδεθεί με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όμως στη συνέχεια αθωώθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα ληστειών σε 11 χρόνια κάθειρξη. Παράλληλα, μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εξέτιε ποινή 14 ετών για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, μεταξύ των οποίων ήταν και η επίθεση στην οικία του Γιάννου Παπαντωνίου.

Μετά τη συγχώνευση των ποινών του, διαπιστώθηκε ότι έχει εκτίσει το απαιτούμενο όριο, ώστε να μπορέσει να ζητήσει την αποφυλάκιση του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr