Με την αρωγή ακόμη και καλλιτεχνών που μετά τις συναυλίες για τον… άνθρωπο στηρίζουν με δωρεάν συναυλίες και το… νερό (προκειμένου να μαζευτεί και ο σχετικός κόσμος και να μιλά η Πόπη Τσαπανίδου για μήνυμα που εστάλη στην κυβέρνηση) η μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι στηρίζει σε ένα μηχανισμό που δρά ως εκτελεστικός βραχίονας αναπαράγοντας fake news με τρόπο που παραπέμπει σε καθεστώτα χωρών για τα οποία η Κουμουνδούρου εκφράζει φιλικές θέσεις…

 

Γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

 

Όπως και στην περίπτωση του δήθεν θανάτου της “μικρής Μαρίας” στον Έβρο από δάγκωμα… σκορπιού που κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος με αποτέλεσμα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο μηχανισμός του να εξακολουθεί να δηλώνει ότι το θέμα δεν έχει λήξει ακόμη, έτσι και στην περίπτωση της δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού στήθηκε ένα ολόκληρο σύστημα προπαγάνδας για το οποίο η Ν.Δ ανέφερε ότι φέρει χαρακτηριστικά τύπου Γκέμπελς.

Social media, τρολς, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τη μικρή αλλά φωνακλάδικη συνεισφορά του ΜέΡΑ25 βρέθηκαν να ωρύονται για μια ιδιωτικοποίηση που όχι απλά δεν υπάρχει αλλά ούτε συζητείται κάν από τη σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε και οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι σαφείς όπως και αυτή που ήρθε ως σφαλιάρα στην προσπάθεια του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στο σφυρί ακόμη και το νερό, όταν μετά τη λήξη της αυταπάτης του πρώτου 6μήνου του 2015 έριξε στο Υπερταμείο όλη τη δημόσια περιουσία για 99 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον προπαγανδιστικό μηχανισμό να μιλά για ιδιωτικοποίηση. Ή καλύτερα να σημειώνει όπως είναι και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή “στρώνει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση”. Επί της ουσίας δηλαδή και οι ίδιοι πέραν των τρόλς και όσων στελεχών δεν διαβάζουν τα ενημερωτικά σημειώματα που στέλνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δηλώνει πως με τον νόμο αυτό ιδιωτικοποιείται το νέρο. Δηλώνει ότι στρώνεται ο… δρόμος για να γίνει αυτό.

Και στην συνέχεια καταγγέλλει την κυβέρνηση για να δηλώσει πως μόνο με τη δική του άνοδο (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) θα αποτραπεί αυτή η ιδιωτικοποίηση. Θα κλείσει ο δρόμος δηλαδή που… ανοίγεται.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει κινητοποιήσεις τις οποίες προηγουμένως υποδαυλίζει και πατά πάνω στη συνεισφορά “ανένταχτων” καλλιτεχνών που στήνουν εν ριπή οφθαλμού συναυλίες, πάντα δωρεάν, για να τις πλαισιώσουν ωστε να υπάρξει και συμμετοχή του κόσμου.

Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη χαρακτηριστικό αν δεί κανείς τι κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα όσοι διαδήλωναν και κατήγγειλαν για το ίδιο θέμα την κυβέρνηση από πλευράς συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Το ζήτημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκ φύσεως και ιδεοληπτικής λογικές διαθέτει προπαγανδιστικό μηχανισμό τέτοιο που συνεχίζει να επιμένει σε όσα υποστηρίζει ακόμη και όταν αποτυγχάνει παταγωδώς ο όποιος σχεδιασμός. Η υπόθεση του δήθεν θανάτου της “μικρής Μαρίας” αποτελεί το πιο κραυγαλέο παράδειγμα.

Υπήρξαν και άλλα στην πορεία των ετών διακυβέρνησης της Ν.Δ.. Ποιός θα ξεχάσει τη δήθεν κατάργηση του 8ώρου για παράδειγμα. Και ποιός θα ξεχάσει “τη μητέρα των μαχών¨που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ακόμη και σήμερα υπόσχεται κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Του νόμου που ουσιαστικά θεμελίωσε την 8ωρή εργασία που είχε μετατραπεί σε λάστιχο και ο οποίος στηρίζεται και από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ώστε να μη μπορεί κάποιος να παρακάμψει το ωράριο ούτε και να αποκρύψει υπερωρίες.

Ή ποιός μπορεί να ξεχάσει ότι επί σειρά ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, τα στελέχη του και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ σε συνεργασία και με τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ έγραφαν για τα… φέρετρα των Ελλήνων στρατιωτών που θα έφταναν στη χώρα μετά από μάχες στο Σαχέλ, αποτέλεσμα της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας.

Ακόμη και το θέμα της Παιδείας δεν ξέφυγε από την προπαγάνδα. Η εικόνα στην Ελευσίνα με τον “τυχαίο νεολαίο” μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όμως κατά τ άλλα, να δηλώνει πως τον έκοψε στις πανελλήνιες η Κεραμέως θύμισε τον Αλέξη Τσίπρα που δήλωσνε πως η κυβέρνηση κόβει τα παιδιά από τα Πανεπιστήμια. Το θέμα πως και αυτός ο νεολαίος, αν πράγματι δεν πέτυχε στις εξετάσεις αφού το φτηνό σόου που στήθηκε έχει αποκαλυφθεί ήδη, μάλλον έγραψε κάτω από τη βάση για να κοπεί και σίγουρα δεν τον έκοψε η Κεραμέως.

Παραδείγματα πολλά και δύσκολο να αναφερθούν όλα. Άλλωστε στους πάνω από 400 νόμους και παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης μέσα σε 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε την αντίστοιχη δήθεν νεκρή “μικρή Μαρία”, την αντίστοιχη δήθεν ιδιωτικοποιήση του νερού.

Άλλωστε ουδέποτε απεμπόλησε τον θαυμασμό του ως κόμμα, για τα καθεστώτα τύπου Μαδούρου στη Βενεζουέλα, Κάστρο στην Κούβα και φυσικά Πούτιν στη Ρωσία. Όπου αλήθεια είναι μόνο αυτό που λένε οι ηγέτες και οι μηχανισμοί προπαγάνδας των κυβερνώντων…