Τραμπ: Ο ηγέτης του ISIS είναι νεκρός – Πέθανε σαν σκυλί και σαν δειλός

54

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια διαγγέλματος του προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

“Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Τον βρήκαν σε ένα τούνελ όπου έκλαιγε και φώναζε. Φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία ανήλια παιδιά του. Το σώμα του διαλύθηκε, αλλά οι εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν αυτός” είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας πως ο αλ Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

 

“Τον ψάχναμε επί τρία χρόνια. Οι Αμερικανικές δυνάμεις έφεραν σε πέρας μια μια δύσκολή και επικίνδυνη επιχείρηση στη βορειδυτική Συρία. Ήμασταν επί δύο ώρες στο κρησφύγετο του και συλλέξαμε στο τέλος της επιχείρησης πολύτιμες πληροφορίες” σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, 11 μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν από το οχυρό που σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS, χωρίς να τραυματιστούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης: “Το χέρι μας φθάνει πολύ μακριά. Όπως ξέρετε προ μηνών εξοντώσαμε τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα. Οι τρομοκράτες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτά τα άγρια θηρία δεν θα γλιτώσουν τη μοίρα τους και την τελική κρίση του Θεού. Ο Μπαγκντάντι κατεζητούνταν πολύ πριν αναλάβω τα ηνία. Εξολοθρεύσαμε το χαλιφάτο του και τα σημερινά συμβάντα θυμίζουν ότι θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τρομαγμένα κουτάβια, σε άλλες σκληροί δήμιοι”.

Τέλος ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας που βοήθησαν σε αυτή την πολύ δύσκολη επιχείρηση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr