Σε ηλεκτροπληξία οφείλεται η ανακοπή που έπαθε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του παππού της στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας η 14χρονη Ελένη που απεβίωσε έξι μήνες αργότερα στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύονταν μην έχοντας επαφή με το περιβάλλον.

Αυτό πιστοποιεί τόσο η ιατροδικαστική έκθεση όσο και οι έρευνες που διεξήγαν πραγματογνώμονες που έβαλε η Εισαγγελία για να ερευνήσουν το θέμα. Πλέον η έρευνα θα συνεχιστεί στο επίπεδο της διερεύνησης των ευθυνών που έχει ο κάτοχος του σπιτιού και θα ακολουθήσει η άσκηση διώξεων.

Στην έκθεση του ο ιατροδικαστής, απαντώντας στο ερώτημα της Εισαγγελέως γιατί δεν βρέθηκε σημείο εισόδου και εξόδου του ηλεκτρικού ρεύματος επισήμανε ότι αυτό μπορεί να συμβεί όταν σε έναν χώρο υπάρχουν ακάλυπτα πεδία εξαγωγής ρεύματος και το σώμα έρθει σε επαφή με το νερό. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη είχε πνευμονία, κάτι που δεν συνδέεται όμως με το θάνατό της.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής είχε διαπιστωθεί ότι το σπίτι δεν διέθετε κανονική ηλεκτρική εγκατάσταση και γινόταν ρευματοκλοπή ενώ οι πραγματογνώμονες ανέφεραν ότι από τη διαβίωση εκεί κινδύνευαν όλα τα άτομα που ζούσαν η εισέρχονταν στο χώρο.

Πλέον η έρευνα θα αναζητήσει ευθύνες του παππού και ιδιοκτήτη του σπιτιού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για θανατηφόρο έκθεση του παιδιού, αλλά και διώξεις για τον κίνδυνο να υποστούν ηλεκτροπληξία άτομα που βρίσκονται στο σπίτι.