Με… δημοκρατικές διαδικασίες ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε από την ιστοσελίδα του την απάντηση που έδωσε ο Ανδρέας Ξανθός στο δημοσίευμα της Απογευματινής αναφορικά με τις δηλώσεις του σε κομματική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το γεγονός πως ο Ανδρέας Ξανθός διά της απαντήσεις – διαψεύσεως ουσιαστικά επιβεβαίωνε κυρίως το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα συμμετοχή νέων στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε στην ηγεσία του κόμματος που πήρε την απόφαση να διαγράψει την ανακοίνωση.

Μάλιστα, επειδή ο Ανδρέας Ξανθός είχε προχωρήσει σε σχετική ανάρτηση στο facebook το λίνκ που έχει παραθέσει παραπέμπει σε μη υπαρκτή σελίδα, γεγονός που δείχνει την ενόχληση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , κυρίως όμως το πως βλέπει τη δημοκρατία και τι σημαίνει επιβολή της είτε με το καλό είτε με το άγριο.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ιστοσελίδα υπάρχει η δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο με την οποία απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας Απογευματινή και στην οποία δεν υπάρχει αναφορά στους νέους που αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει περί του αντιθέτου σε όλες τις δηλώσεις του. Δηλαδή ότι έχει μεγάλη απήχηση στους νέους καθώς και ότι το κοινό μεταξύ 17 και 24 έτη αποτελεί προνομιακό για τον ίδιο πεδίο.

Δείτε την ανάρτηση του Ανδρέα Ξανθού με την απάντηση που… χάθηκε από το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ

 

Η απάντηση αυτή ενδεχομένως θεωρήθηκε light αλλά και επιβεβαιωτική διά της διαψεύσεως, της ουσίας του ρεπορτάζ της εφημερίδας Απογευματινή και έτυχε ανάλογης μεταχείρισης. Με δημοκρατικές διαδικασίες πάντα. Ο ίδιος πάντως διατήρησε την ανακοίνωση στο Facebook.

Νωρίτερα το tomanifesto.gr έγραφε:

Βόμβες Ξανθού για ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους» (vid)

Σκληρές αλήθειες, που αν μη τι άλλο εξουδετερώνουν το παραπλανητικό αφήγημα της Κουμουνδούρου περί δυναμικής αύξησης της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, διατύπωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του σε εκδήλωση μεγάλης οργάνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αττική ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετική φυσιογνωμία στις τάξεις της ομάδας των 53, που ως γνωστόν έχει επανειλημμένως αποδοκιμάσει τους πολιτικούς τραμπουκισμούς και τις αντιπολιτευτικές εξυπνάδες του πάλαι ποτέ υφισταμένου του στο υπουργείο Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος, επίσης με τη σειρά του, έχει ανταποδώσει τις αιχμές προς το πρόσωπο του -ειδικά στο θέμα των εμβολίων-, γκρέμισε με την ηχηρή παρέμβασή του το προεκλογικό success story των πραιτοριανών της Κουμουνδούρου.

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε, όπως γράφει σήμερα η «Απογευματινή», «τραγική» την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της ΝΔ, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μίας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της «κοινωνικής δικτύωσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε ένα άλλο κόμμα, πιο παρόν κοινωνικά, ενεργό και επιδραστικό, δεν αρκεί να βάζουμε όλα τα λεφτά μας στον Τσίπρα», ήταν το μήνυμα του. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ομολογήσει, όπως αναφέρει η «Απογευματινή», πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «γηρασμένο» και «ανεπαρκές» σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στη νεολαία.

Συγκεκριμένα ο Α. Ξανθός, περιγράφοντας την προβληματική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τόνισε: «Χρειάζεται δικτύωση» «Είναι τραγική η επικοινωνιακή μας επίδοση. Εν αντιθέσει προφανούς με την τρομερή επικοινωνιακή υπεροπλία που έχει αυτή η κυβέρνηση. Βλέπετε, κάθε μέρα ένα σύστημα μιντιακό συντονίζεται, κάνει το άσπρο μαύρο, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και δημιουργεί ένα κλίμα σε έναν ο οποίος έχει μια αδρή εικόνα και παρακολούθηση των γεγονότων, ότι εδώ έχουμε κοσμογονία. Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο να έχουμε στελέχη να σταθούν στα μίντια. Κατά την άποψή μου, χρειαζόμαστε δικτύωση με ανθρώπους που έχουν επαφή με την κοινωνία. Εκεί που διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Με τους χώρους εργασίας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τα σωματεία, με τα επιμελητήρια, με τους επιστημονικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους. Θέλει μια άλλου τύπου κοινωνική επαφή και γείωση, η οποία δεν υπάρχει».

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως όλα τα παραπάνω υποτίθεται πως ήταν και το διακύβευμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει τη διαδικασία της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση με την εγγραφή νέων μελών. Άνθρακες το συνέδριο «Υποτίθεται ότι αυτό ήταν το διακύβευμα του συνεδρίου, πώς θα μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Θέλει τεράστια προσπάθεια, γι’ αυτό και κάναμε το άνοιγμα και είπαμε να μπούνε νέα μέλη, γι’ αυτό και δώσαμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ψηφίσουν κ.λπ. Αλλά δεν θέλουμε απλώς ανθρώπους που πάνε κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια να ρίχνουν μια ψήφο στην κάλπη του προέδρου ή της ΚΕ. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ενεργοί πολίτες. Θέλει επαφή, θέλει ενημέρωση, επιχειρήματα, τεκμηρίωση».