Σε μια απίστευτη επιχείρηση εμπλοκής της Προέδρου της Δημοκρατίας στο αφήγημα που έχει στηθεί από κοινού με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του θέμα παρέμβασής της και τοποθέτησής της ως προς το ζήτημα των παρακολουθήσεων και τα περί απορρήτου. «Από την πρόεδρο της δημοκρατίας περιμένω σαφή τοποθέτηση ως προς την επίκληση του απορρήτου» δήλωσε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας την πρακτική που είχε ακολουθήσει και με την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε να εγκαλεί την πρόεδρο της Δημοκρατίας με τρόπο που δείχνει πως δεν ορρωδεί προς ουδενός αναφορικά με την προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και κλίματος τοξικότητας στην πολιτική σκηνή. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζεται, ζητούσε παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας και στην υπόθεση της απεργία πείνας του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα επικαλούμενος το… κράτος δικαίου.

Παράλληλα όμως ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και την έκκληση προς τους βουλευτές της Ν.Δ. να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τοποθετήσουν άλλον ως πρωθυπουργό με΄χρι τις εκλογές. Μάλιστα δήλωσε πως στηρίζοντας τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κόμματος το «σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο Ν.Δ»

 

Η αντιθεσμική πρακτική του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου και την αδυναμία να συνέλθει δημοσκοπικά. Κινούμενος ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση έναντι όσων καταγγέλλει για τους θεσμούς εμφανίζεται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων με ανοίκειο τρόπο. Ανάλογο με αυτόν που επιχειρεί να εμπλέξει και την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κατάσταση δείχνει να εκφεύγει της δημοκρατικής λειτουργίας του συστήματος και να επανέρχεται σε ρητορική ανάλογη με αυτή της περίοδου 2012 -2014 γεγονός που δύναται να πλήξει την πορεία της χώρας και την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης των χειμώνα που έρχεται.