Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι όλοι τους αντιγράφουν και κάθε εθνική επιτυχία τη θεωρούν δική τους! Οι φορολογικές ελαφρύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν γι αυτούς αντιγραφή... από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία Τσίπρα ήταν επίσης αντιγραφή... από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Kαι τώρα ο Παύλος Χρηστίδης θεωρεί ότι η υποβολή προσφοράς από την κοινοπραξία Chevron - Helleniq Energy για τα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης και της Πελοποννήσου αποτελεί όχι επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας αλλά του… ΠΑΣΟΚ!

Συγκεκριμένα ο Παύλος Χρηστίδης αρχικά παραδέχθηκε ότι η εν λόγω υποβολή προσφοράς αποτελεί πολύ σημαντική και θετική είδηση. Κάπως έτσι βέβαια καταρρίπτει ο ίδιος το αφηγημα της αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση δηθεν δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και να ακυρώσει το παράλογο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Βέβαια έχουμε ακούσει και τέρατα ότι δίνει το Αιγαίο... στους Τούρκους. 

Έτσι δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτή η ενέργεια ουσιαστικά ακυρώνει το παράνομο μνημονιο Τουρκίας - Λιβύης και μαλιστα υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ. Μια ξεκάθαρη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως παραδέχτηκε: «Είναι μια καλή είδηση για την χώρα. (...) Συμφωνούμε ότι είναι μια εξέλιξη που βοηθάει πολύ γεωπολιτικά την Ελλάδα και επί της ουσίας ναι οδηγεί σε αυτό που εμείς θεωρούμε και παράνομο και δεν υφίσταται καν, στην ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου».

Επιτυχία του... ΠΑΣΟΚ 

Όπως έχουμε πει στο ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και πολλές φορές επιδεικνύουν μια αδικαιολόγητη αλαζονεία για τις ικανότητες και τα πεπραγμένα τους. Έτσι αφού τα παραδέχτηκε το πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά, ο Παύλος Χρηστίδης ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι αυτή η εθνική επιτυχία είναι κυρίως... έργο ΠΑΣΟΚ. Εντάξει κάτι έκαναν και οι άλλοι και η σημερινή κυβέρνηση αλλά κυρίως όλα τα έκανε το ΠΑΣΟΚ πριν... 10-15 έτη. Και τα λένε και τα πιστεύουν. Φυσικά το ίδιο είπε και ο Γιάννης Μανιάτης πριν μερικές ημέρες, ότι ουσιαστικά στις δικέ του κυρίως ενέργειες πριν πάνω από δέκα έτη οφείλεται η σημερινή επιτυχία. Αυτή βέβαια είναι η παράλογη γραμμή Ανδρουλάκη: σε κάθε θετικό στην χώρα ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε αρνητικό το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει τίποτα και δεν κυβέρνησε ποτέ. Κλασικά.

Όπως είπε ο Παύλος Χρηστίδης «Και αυτό είναι που δείχνει ότι η δουλειά που έκαναν κάποιοι άνθρωποι στις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετά το 2009, είναι μια δουλειά που πιάνει τόπο. Γιατί αρκετοί υπουργοί δούλεψαν αυτό. Και θέλω να πω ότι αρκετές κυβερνήσεις, δεν θέλω να πω μόνο το ΠΑΣΟΚ, όλες οι κυβερνήσεις μετά το 2010 δουλεύουν για να κατοχυρώσουμε τα πατριωτικά μας συμφέροντα». Αλήθεια ποιος θα πει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τα τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα (Νότια της Κρήτης και Νότια της Πελοποννήσου) υποβλήθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό από την παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Και ότι η συμμετοχή της Chevron υποβλήθηκε σε συνεννόηση της παρούσας κυβέρνησης με τις ΗΠΑ; Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση κήρυξε για πρώτη φορά ΑΟΖ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Βέβαια στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τι είπε ένας υφυπουργός τους πριν… 15 έτη για να παρουσιάσουν την υποβολή προσφοράς από την κοινοπραξία Chevron - Helleniq Energy ως δική τους επιτυχία. Και είναι πράγματι θλιβερό να έχουν μια τέτοια γραμμή σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα.