Απατεώνες προσπαθούν μέσω τηλεφώνου να εξαπατήσουν πολίτες στη Δωδεκάνησο για λογαριασμό του ΕΦΚΑ. Σε ανάλογη καταγγελία έχει προβεί και η Περιφέρει Νοτίου Αιγαίου για κάποιους επιτήδειους που παριστάνουν τους υπαλλήλους της και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ Δωδεκανήσου Ελένη Θεοδωράκη ανέφερε ότι «έχει πέσει στην αντίληψη μας η δράση σπείρας απατεώνων η οποία επικοινωνεί τηλεφωνικά με πολίτες, δήθεν για λογαριασμό του ΕΦΚΑ, και ζητάει από ανυποψίαστους συμπολίτες μας να καταθέσουν σε λογαριασμό που τους υποδεικνύουν παράβολο σημαντικού ποσού για να λάβουν το ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ. Παρακαλούμε τους ασφαλισμένους να δείξουν μεγάλη προσοχή σε αυτά τα κακόβουλα τηλεφωνήματα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν γίνονται από την Υπηρεσία μας και πριν πράξουν οτιδήποτε να προσέρχονται ή να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο που λειτουργεί στις δομές μας σε όλα τα νησιά μας, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Κάρπαθο». Μάλιστα όπως ανέφερε η κ. Θεοδωράκη οι επιτήδειοι ζητούν από τους πολίτες 1.000 ευρώ

Ανάλογη καταγγελία είχε γίνει πριν από λίγες εβδομάδες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ανακοίνωση ανέφερε:Μια νέα μέθοδος κακόβουλης επίθεσης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλωμα απατεώνων. Αυτή τη φορά, οι επιτιθέμενοι υποδύονται υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρησιμοποιώντας υπαρκτά ονοματεπώνυμα, με σκοπό να αποσπάσουν, από εταιρείες προμηθευτών και αναδόχων έργων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμώνIBANκαι άλλες ευαίσθητες πληροφορίες με το πρόσχημα τεχνικού προβλήματος στις πληρωμές.

Προσοχή: Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν ζητάνε ποτέ μέσω τηλεφώνου στοιχεία IBAN.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προειδοποιούν προμηθευτές και αναδόχους: «Μην δίνετε κανένα στοιχείο από το τηλέφωνο. Ενημερώστε συνεργαζόμενους αναδόχους για την τηλεφωνική / ηλεκτρονική απάτη».

Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Γιώργος Πάττας, εργαζόμενος σε υπηρεσία της Περιφέρειας, επιβεβαίωσε ότι οι επιτήδειοι συνεχίζουν και χθες ο ίδιος δέχτηκε ένα σχετικό τηλεφώνημα. Οι πολίτες όπως τόνισε, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να μην δίδουν προσωπικές τους πληροφορίες.