Απαράδεκτος Γαβρόγλου: Έκανε σεξιστική επίθεση στην Κεραμέως

538

Όταν ένας πρώην υπουργός Παιδείας καταφεύγει σε σεξιστικά σχόλια για να ασκήσει κριτική σε πολιτική του αντίπαλο, καταλαβαίνετε πως κάτι πάει στραβά στην Κουμουνδούρου…

Το… βραβείο λοιπόν του πιο απαράδεκτου σχολίου εδώ και καιρό «κερδίζει» ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος για να ασκήσει επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είπε το απαράδεκτο επιχείρημα ότι «οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική»!

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να κατακρίνει τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως για το όριο μαθητών ανά τάξη, αναπαράγοντας το έμφυλο στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι αδύναμες στα μαθηματικά:

«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά…

Gepostet von Kostas Gavroglu am Dienstag, 25. August 2020

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως, η οποία απαντώντας στη σεξιστική δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου σχολίασε στο Twitter:

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr