«Απαγορευτικό» βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην από κοινού εμφάνιση στα τηλεοπτικά πάνελ βουλευτών και στελεχών του με αυτά της Νέας Αριστεράς, καθώς -όπως δήλωσε στο OPEN ο Πέτρος Παππάς- δεν υπάρχει η ανάλογη ψυχολογική ετοιμότητα.

«Δεν υπάρχει ακόμη αυτή ενδεχομένως η ψυχολογική ετοιμότητα αντιλαμβάνομαι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορώντας για την οδηγία της Κουμουνδούρου, επιβεβαιώνοντας τη νευρικότητα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος μετά και την ανακοίνωση και την επίσημη πρώτη χθες στη Βουλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνηθισμένος στη σχετική απαγορευτική οδηγία. Θυμίζουμε το εμπάργκο που είχε κάνει στον ΣΚΑΪ, απαγορεύοντας σε στελέχη του να εμφανίζονται στα πάνελ του.

Την ίδια ώρα η ατμόσφαιρα στο κόμμα είναι βαριά, όχι εξαιτίας της «Νέας Αριστεράς», αλλά λόγω των δημοσκοπήσεων οι οποίες έχουν θορυβήσει και τα πιο ψύχραιμα στελέχη, αφού η καθίζηση συνεχίζεται σταθερά, ενώ την ίδια ώρα η εσωτερική αναδιοργάνωση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Το ζήτημα δεν αποκλείεται να τεθεί από στελέχη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής. Στην ατζέντα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνεται τόσο το θέμα του συνεδρίου, όσο και η κατανομή Τομέων ευθύνης.