Απαγορεύτηκε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

by Achilles

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων και η διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενόψει της κυριακάτικης (3/11) αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική της Super League, μετά από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και σχετικής εισήγησης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της ΔΕΑΒ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην απόφαση γίνεται λόγος μόνο για οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις προβλέπεται και απαγόρευση μετακίνησης μεμονωμένων φιλάθλων.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς και διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 9ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE 1, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 03-11-2019 και ώρα 20:00, στο γήπεδο της Τούμπας, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Αυγενάκης: «Ναι σε μεμονωμένη παρουσία φιλάθλων, πρόθεση να επιτραπούν και οι οργανωμένες μετακινήσεις»

Η μη απαγόρευση παρουσίας μεμονωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Τούμπα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή στην εποχή, όπου συνυπήρχαν στο γήπεδο φίλοι και των δύο ομάδων, επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τονίζει ότι πρόθεση της Πολιτείας είναι να επιτραπούν στο μέλλον και οργανωμένες μετακινήσεις, εξέλιξη όμως η οποία είναι σε συνάρτηση με τη λειτουργία λεσχών φιλάθλων, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

«Στόχος μας, να επιστρέψουμε στην εποχή που συνυπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Ξεκινάμε με τη μεμονωμένη παρουσία στις κερκίδες, σ’ όλους τους αγώνες. Πρόθεση είναι να προχωρήσουμε και στις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, από νομίμως λειτουργούσες Λέσχες», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα