Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα exit poll καθώς στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες και θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Η διαφορά του πρώτου κόμματος στην προτίμηση των Ελλήνων ψηφοφόρων από το δεύτερο κόμμα, σε συνδυασμό με το πόσα από τα λεγόμενα μικρά κόμματα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το όριο του 3% ώστε να μπουν στη Βουλή είναι τα βασικά ερωτήματα  αυτή την ώρα, περίπου μία ώρα προτού κλείσουν οι κάλπες.

Στο επιτελείο της ΝΔ υπάρχει αισιοδοξία για την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σκεπτικισμός με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος να είναι συγκρατημένα για το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού είναι μόλις πρόσφατη η διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργούσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ αναμένουν την ετυμηγορία των πολιτών για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα και να αξιολογήσουν τη στρατηγική που ακολούθησαν το τελευταίο διάστημα. Για την Χρυσή Αυγή, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «Μέρα 25» και τον Κυριάκο Βελόπουλο, η νύχτα προβλέπεται μακρά. Η ΧΑ είδε στις ευρωεκλογές τα ποσοστά της να συρρικνώνονται, ενώ για τα κόμματα Βαρουφάκη και Βελόπουλου που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές, το στοίχημα είναι η είσοδοσ στη Βουλή.