Αντιπολίτευση bal masque

by news

Το «ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ» και η «ΜΑΣΚΑ» ήταν εβδομαδιαία αστυνομικά περιοδικά ιδιαιτέρως δημοφιλή στο παρελθόν. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 1952 και η «ΜΑΣΚΑ» το 1935, αλλά έκανε «σουξέ» την Τρίτη περίοδο της έκδοσής του μεταξύ των ετών 1955-58. Τότε έκανε την εμφάνισή του ο «Λέμι Κόσιον» δια χειρός Τζίμμυ Κορίνη.

Η επιστροφή της «ΜΑΣΚΑΣ» το 1998- που σημειωτέον είχε διακόψει την κυκλοφορία της στον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης- δεν είχε καμία τύχη. Δεν είχε και κορωνοϊό. Τώρα η μάσκα κυκλοφορεί όχι ως αστυνομική περιπέτεια αλλά ως πολιτική παρωδία. Απ’ τη μια οι αρνητές της και από την άλλη η αντιπολίτευση. Και «πουλάει» τόσο πολύ η μάσκα ώστε ο Ερντογάν έφαγε τη σκόνη της.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η αντιπολίτευση προφανώς δεν χτενίζεται αλλά όλοι ασχολούνται με τις διαστάσεις της. Μόνο στην Ελλάδα ένα απολύτως αυτονόητο μέτρο προστασίας κατ’ αρχάς διαμονοποιείται και εν συνεχεία τα (υποτίθεται σοβαρά) πολιτικά κόμματα ασχολούνται με το «λάθος». Και δεν ασχολούνται απλώς, αλλά επιπλέον δίνουν διαστάσεις στις διαστάσεις της μάσκας κάνοντας την τρίχα τριχιά.

Λες και έφθασε το τέλος του κόσμου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μύδρους κατά των υπουργών που… δεν είχαν την ευθύνη. Σε μια σοβαρή χώρα με σοβαρούς πολιτικούς όλοι θα έδειχναν ανοχή και κατανόηση λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο κρατικός μηχανισμός έφερε σε πέρας μια γιγάντια επιχείρηση.

Μάσκες για όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας! Και επειδή σε μια παρτίδα έγινε το λάθος και οι μάσκες βγήκαν… κουρτίνες, η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση δύο υπουργών, της Κεραμέως και του Θεοδωρικάκου, που όχι μόνο δεν είχαν την ευθύνη, αλλά ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος-ειδικά ο υπουργός Εσωτερικών- ώστε να φθάσουν στα σχολεία εγκαίρως οι μάσκες.

Παλιά το έλεγαν pulp fiction. Τώρα, με την ευγενική χορηγία της αντιπολίτευσης, το λένε… bal masque’.

Easy Writer

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα