Αντιδεξιό μέτωπο με… εμφύλιο και… ΕΡΕ

by MANIFESTO

Έχουμε πει επανειλημμένως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει και δεν μπορεί να εκφράσει πολιτικό λόγο της εποχής, ούτε προτάσεις για το μέλλον, αφού είναι προσκολλημένος σ’ ένα παρελθόν που δεν αφορά πια κανέναν. Κι όταν μαστίζεται από τέτοια πολιτική πενία δεν μπορεί ν’ αποτελεί φωτοδότη αλλαγών που απαιτεί η κοινωνία κι οι αναγκαιότητες της χώρας.  Πορεύονται με βάση το τι συνέβη πριν 80 κι 70 χρόνια και μοιραία το μεγάλο μέρος της κοινωνίας τους αντιμετωπίζει –μαζί με το ΚΚΕ- ως μουσειακά είδη.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να πολιτευθούν διαφορετικά παρά μόνο αναφερόμενοι σε περιόδους διχασμού της κοινωνίας, σε περιόδους πόλωσης, βιαιοτήτων και αίματος. Εξ ου και χάνουν παντού. Κι όσο ο Μητσοτάκης αλώνει το Κέντρο αλλά και τμήματα της Κεντροαριστεράς, μπορεί να πάνε ακόμη πιο πίσω από τον εμφύλιο και την ΕΡΕ και να φτάσουν και στους Βαλκανικούς αγώνες και τον εθνικό διχασμό για να τον κατηγορήσουν επειδή ο παππούς του συμμετείχε σε … ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Με ρώτησε η κόρη μου, τι ήταν η ΕΡΕ κι οι κωλοδεξιοί, που μίλησε ο Ξυδάκης στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ κι έγινε χαμός. Της εξήγησα. «Και τι με νοιάζει εμένα;», απάντησε το 16χρονο εφηβόπουλο που είναι «σκαλωμένο» με τα κομπιούτερς, όπως όλα σχεδόν τα παιδιά! Κι έτσι είναι.  Το 2030 ή και το 2050 δεν το προετοιμάζεις επιστρέφοντας στο 1944, 1949 ή στα 1960 και 1967! Ούτε υβρίζοντας και διχάζοντας με λόγια του τύπου «η εμείς ή αυτοί»…

Θα πει κάποιος ότι όσα είπε ο Ξυδάκης ( «αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, ΕΡΕ είναι, κωλοδεξιοί είναι») δεν είναι δα κι η φράση ορόσημο για την ανθρωπότητα. Κι ότι κακώς ασχολούμαστε με τον Ξυδάκη. Θα ήταν ίσως έτσι αν αυτό δεν αποτελούσε το συριζαϊκόdna, το συριζαϊκό υποσυνείδητο! Μ’ αυτό πορεύονται. Έτσι σκέφτονται κι ενεργούν. Κι έτσι δηλητηριάζουν την κοινωνία.

Για σκεφτείτε: Τι θα συνέβαινε αν κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία και το δεξιό –δεξιό της κομμάτι έβγαινε και μιλούσε για «κωλοαριστερούς» και «κατσαπλιάδες» και «βελουχιωτάκια»; Θα μαρτυρούσε η πλατεία Συντάγματος.

Πάντως, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, όλα όσα λένε οι Ξυδάκηδες δεν πρέπει να προβληματίζουν κανέναν. Αφενός επειδή όσοι ζούσαν την περίοδο ΕΡΕ έχουν αποδημήσει ή έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κι αφετέρου επειδή επί ΕΡΕ (κι ειδικά την πρώτη της οκταετία) η Ελλάδα σημείωσε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης που ουδέποτε προσέγγισε ξανά. Χώρια που η ΕΡΕ βρέθηκε τότε απέναντι σ’ ένα βρόμικο παρασκήνιο Ένωσης Κέντρου και ανακτόρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, αφού κυβέρνησε με τη σκληρή Δεξιά και τις παραφυάδες της που είχαν εμμονές με το κυνήγι του Μινώταυρου, προσανατολίζεται τώρα σε … αντιδεξιό μέτωπο.  Μα δεν γίνεται αντιδεξιό μέτωπο χωρίς να υπάρχει σ’ αυτό το Κέντρο. Κι αφού το Κέντρο το εκφράζει ο Μητσοτάκης… πάπαλα τα μέτωπα. Εκτός αν θέλουν ν’ αναβιώσουν συνθήματα του τύπου  «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» για να ευθυμήσουν την κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη το πράττει αυτό με τις συνεχείς «επιχειρήσεις» του να δημιουργήσει την εντύπωση του… αντιδημοκρατικού κι… αυταρχικού Μητσοτάκη.

Όμως, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι όσα αντιδεξιά ή άλλα μέτωπα κάνουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι μια τρύπα στο νερό. Όσο μάλιστα συμπορεύονται με ΜΜΕ που δηλώνουν φίλοι του κυρίου Μίμη ή του Καμμένου ή  του κυρίου με τις συνεχείς αυστηρές προειδοποιήσεις όπου δει, ο φιλελεύθερος χώρος δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό.

Οφείλει συνεπώς να προετοιμάσει την Ελλάδα του 2030, του 2040 και του 2050 αφού όλοι οι άλλοι ομνύουν στα πίσω…

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα