Αντάρτικο ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

135
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσχηματική θεωρεί το ΚΚΕ την απόφαση για μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία βδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 9 Μάη, θεωρώντας ότι η πανδημία δεν θα έχει εξαλειφθεί στο διάστημα αυτό και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν κανονικά τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους εργαζόμενους “να μη μείνουν σιωπηλοί” και να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνουν σήμερα Τρίτη, συνδικάτα, σε εννέα σημεία της Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα,  με τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα, στο δρόμο εκεί που θα καλέσουν τα συνδικάτα συντεταγμένα να διαδηλώσουν. «Μιλάμε για συμβολικές διαμαρτυρίες και στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις και σε συνοικίες της Αθήνας», τονίζει.

“Οι συμβολικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που οργανώνουν όπως πάντα τα εργατικά σωματεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τους συγκεντρωμένους να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους, δεν αποτελούν κίνδυνο για όλα όσα ο λαός κέρδισε μέχρι σήμερα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σημείωνε ότι θα είναι κρίμα να τεθούν σε κίνδυνο όσα έχουν κερδηθεί. “Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το Εργατικό Κίνημα όσο και για τους εργαζόμενους στο Σύστημα Υγείας αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να μην υπάρξει πισωγύρισμα”, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

«Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο προκηρύσσει απεργία και «μέσα από την υγειονομική καραντίνα, θέλει να προσδώσει φόρο τιμής, αλλά και να αποτρέψει όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις».

Μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει: «Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων, όπως αυτή για το λεγόμενο “προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας”, που οδηγούν στην έσχατη ένδεια τους εργαζόμενους, μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές. Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας”.

Το ΕΚΑ καλεί τέλος τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά, κυρίως, την Ημέρα της Πρωτομαγιάς – ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.

– Χτες Δευτέρα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα την Παρασκευή 1η Μάη.

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr