Ανταρσία κατά του Χαλά στην ΠΝΟ

30
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διενέργεια εκλογών στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητούν εννέα ναυτεργατικά σωματεία, κατηγορώντας τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Χαλά ότι έχει εγκαταλείψει εδώ και και καιρό τον συλλογικό αγώνα των ναυτικών.

«Αφού θεωρείτε ότι η ναυτική οικογένεια αναγνωρίζει το έργο σας ακόμα και σήμερα, αποτελεί για εσάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκκινήσετε τώρα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της ομοσπονδίας για τη διενέργεια παναυτικού συνεδρίου και τη διενέργεια εκλογών, ώστε να κριθείτε Δημοκρατικά και ξεκάθαρα», τονίζουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους τα εννέα από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ.

Η ανακοίνωση προήλθε με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά ότι «δεν θα λιποτακτήσει μπροστά σε όσους εργάζονται ή συνεργάζονται για την υποβάθμιση και οικονομική εξαθλίωση του Έλληνα ναυτικού».

«Εδώ και πολύ καιρό έχετε εγκαταλείψει τον συλλογικό αγώνα των ναυτικών. Έπρεπε να έχετε το θάρρος να εγκαταλείψετε και την θέση του γενικού γραμματέα και να μην παραμείνετε  γαντζωμένος σε αυτή, για να απολαμβάνετε  τα οφέλη της», τονίζεται στην ανακοίνωση των εννέα σωματείων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Εμπορικού Νατυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων -Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού,o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ.Ε.Ν., η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών πάσης τάξεως Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S, Πετρελαιοκίνητων & Οχηματαγωγών μικρών αποστάσεων Εμπορικού Ναυτικού.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr