Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. Η πτήση τους θα διαρκέσει ώρες. Ο απόστρατος στρατηγός Άμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει. Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Εξαπέλυσαν δε μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικαλούμενο ιρανικές πηγές. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι ιρανικά drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ.Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά του Ισραήλ, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters

Ιορδανία: κλείνει ο εναέριος χώρος 

Η Ιορδανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στη Μέση Ανατολή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka. Σε ανακοίνωσή της, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας δηλώνει ότι αποφάσισε «να κλείσει προσωρινά τον ιορδανικό εναέριο χώρο για όλα τα αεροπλάνα (...) από τις 20:00 GMT, δηλαδή στις 23:00 τοπική ώρα» και μέχρι νεωτέρας.Η ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας.

Ισραήλ: ετοιμάζονται για τα καταφύγια οι Έλληνες κάτοικοι - Το Ιράν εξακολουθεί να απειλεί για επίθεση

Ανήσυχοι είναι οι Έλληνες κάτοικοι του Ισραήλ μετά τις απειλές του Ιράν για επίθεση στα εδάφη του Ισραήλ. Συγκεκριμένα οι ίδιοι αναφέρουν ότι με βάση αυτές τις πληροφορίες από τις Αρχές, περιμένουν κάποια επίθεση και τονίζουν λέγοντας ότι υπάρχει φόβος και άγχος. «Με το δάκτυλο στη σκανδάλη» βρίσκεται το Ιράν, αφού το Ισραήλ προετοιμάζεται να δεχθεί επίθεση, ενόσω οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν «πρόσθετα μέσα» στη Μέση Ανατολή. Έλληνες κάτοικοι του Ισραήλ περιγράφουν τις ώρες αγωνίας που βιώνουν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όλοι έχουμε μία ανησυχία, αν τυχόν γίνει κάτι.

Έχουν δώσει οδηγίες για τα καταφύγια. Τώρα, για τα σπίτια, μας έχουν δώσει ενημέρωση να έχουμε νερά, φακούς, μπαταρίες, φόρτιση στο κινητό. Με βάση αυτές τις απειλές, τα νέα, τις ειδήσεις που λένε συνέχεια, περιμένουμε κάτι», επισημαίνουν μεταξύ άλλων. «Όλη την εβδομάδα, επειδή έχω και δύο παιδιά, έγιναν κάποιες ασκήσεις στα καταφύγια. Ξέρουμε ότι έχουμε και την άμυνα του στρατού, της Αμερικής και ελπίζουμε να τελειώσουν όλα γρήγορα», επισημαίνουν ακόμη.

Έκλεισε και ο εναέριος χώρος του Ιράκ

Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών.

Κλείνει στις 00:30 ο εναέριος χώρος του Ισραήλ

Το Ισραήλ θα κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 21:30 GMT (00:30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές.

ΗΠΑ: ο Μπάιντεν θα διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την ιρανική επίθεση με drone στο Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του εσπευσμένα μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.