Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά στη Μέση Ανατολή. Στον Λίβανο, σφοδρές είναι οι συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, ενώ στη Βηρυτό, η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε και πάλι στα νότια προάστια της πόλης. Το Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε πρώην σχολείο στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πλήγματα στην Υεμένη εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι πραγματοποίησαν αμερικανικά και βρετανικά βομβαρδιστικά.

Εκρήξεις από το πρωί σημειώνονται στα νότια προάστια της Βηρυτού ενώ σειρήνες ήχησαν σε περιοχές του Βορείου Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα, στην περιοχή Οντάισα και ότι έβαλε εναντίον ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή Γιαρούν στον Νότιο Λίβανο.

Παγκόσμια ανησυχία για το ενδεχόμενο ισραηλινών χτυπημάτων σε πετρελαϊκούς στόχους στο Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τάχθηκε κατά επιθέσεων στο Ιράν, σε πετρελαϊκούς στόχους προσθέτοντας ότι, κατά τη γνώμη του, δεν έχει αποφασίσει ακόμη το Ισραήλ πώς θα απαντήσει στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης. «Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους.

Με τις εκλογές στις ΗΠΑ να απέχουν μόλις έναν μήνα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ πληγμάτων σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε ενότητα κατά του κοινού εχθρού, του Ισραήλ. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον Λίβανο, σήμερα έφτασε στη Δαμασκό.

Ο Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, σημείωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ είναι σε συνεχή επαφή και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να «συσπειρώσει τον υπόλοιπο κόσμο» για να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή. «Το κυριότερο για να αποφύγουμε τον ολοκληρωτικό πόλεμο είναι να συσπειρώσουμε τους συμμάχους για να τον περιορίσουμε» είπε χαρακτηριστικά.